Over ons

Wij zijn Toxozon en al 40 jaar gespecialiseerd in het verbeteren van lucht in kantoren en organisaties door het opvangen van ultra fijnstof van printers.

Ons fijnstoffilter hebben wij doorontwikkeld naar een compacte, duurzame en stijlvolle Lucht- én Geurreiniger met een zeer breed filterspectrum.

De start van Toxozon

De start van ons bedrijf dateert al weer uit de vorige eeuw t.w. 1928. Vroeger begonnen als importeur van het Duitse kantoormachine- en artikelen merk Geha en dit voornamelijk door de verkoop van stencilmachines, stencilinbranders, offsetmachines, papiervernietigers, overheadprojectoren en daarnaast een complete range van kleinere kantoorartikelen. (inktlinten, stempelkussens, carbonpapier, vulpennen etc.)

Eind 70-tiger jaren zijn wij naast het bovengenoemde Geha assortiment begonnen met een import uit Japan van het merk RYOBI. Zij produceren o.a. professionele offsetpersen en aanverwante machines.

ARBO

Inmiddels 40 jaar geleden zijn we ons gaan concentreren en specialiseren op het gebied van gezondheid en veiligheid in kantoren, waarbij wij ons conformeren aan de Nederlandse ARBO-wetgeving. Met als belangrijke leidraad de ARBO-Informatiebladen 2 en 7 (voorheen de bekende P: Publicatie bladen)

Wij beschikken inmiddels over een zeer ruime en brede ervaring en kunnen u daardoor de juiste expertise aanbieden.

Vestigingsplaatsen

Januari 1997 zijn wij vanuit Rijswijk (zh) gaan werken, dit nadat wij een 69-jarige huisvesting in de Haagse residentie hebben gehad.

We zijn eind 2022 verhuist van Rijswijk naar Bleiswijk, naast Zoetermeer, waar wij in een gloednieuw pand zitten in de fraaie Gemeente Lansingeland.

Toxozon kantoor